flors de bach en moviment
Que és Flors de Bach en Moviment?

Flors de Bach en Moviment és una invitació per a conèixer-te a tu mateix/a mitjaçant el moviment, la dansa i les flors de Bach. El punt de partida del treball pot resumir de manera molt sencilla: Quan movem el cos, movem les emocions.

El moviment ens permet connectar, expressar i transformar les nostres emocions.

Les flors de Bach actúen en el camp emocional de la persona, i ens ajuden a equilibrar i harmonitzar les nostres emocions. Les utilitzem per traçar un itinerari de les emocions que anirem transitant al llarg del viatge amb el grup i per acompanyar a la persona en la comprensió i integració de les emocions que està experimentant en el moment present.

La proposta va neixer la primavera del 2006 a Mèxic i al 2009 va definir-se en la proposta que ara uns presentem: un itinerari pels set grups de flors de Bach com a punt de partida per fer un viatge d'autoconeixment personal.A qui va dirigit aquest curs?

A totes les persones que desitgin conèixer les flors de Bach i experimentar un procès d’autoconeixement partint del moviment del seu cos.

Al llarg dels anys hi han participat persones molt diverses: terapeutes florals, ballarins/es, terapeutes corporals, persones que no tenenien conèixements previs de les flors de Bach ni realitzaven cap tipus de treball corporal.

Els grups són mixtes i molt enriquidors per la diversitat d'experiències que aporten cadascuna de les persones que hi participen.


Metodologia de treball

La proposta s'estructura a partir dels 7 grups de flors de Bach: por, incertesa, manca d'atenció al present, hipersensibilitat, solitud, abatiment o desesperació i excessiva preocupació pel benestar dels altres.

Treballem mitjançant diverses propostes d’expressió corporal, moviment i dansa per connectar, expressar i integrar amb les nostres emocions, recolçant-nos amb el coneixement de les flors de Bach. Lluny de buscar un procès catàrtic, treballem amb activitats progressives que ens permeten prendre consciència de les emocions viscudes, i així crear un espai per a l’expressió i integració, individual i grupal, d’aquestes emocions.

Al llarg de cada sessió la persona contacta amb les seves emocions i identifica les flors de Bach corresponents, i traça el seu mapa emocional en base als 7 grups de flors de Bach.

Aquest curs es realitza en format de grup reduït per a possibilitar una major profundització en el procès vivencial de cada persona. 


Cicle de set tallers
per contactar i transformar les nostres emocions

La persona pot apuntar-se a un taller o al cicle compert. 

El divendres del cap de setmana del taller hi ha una sessió oberta per a totes les persones interessades en conèixer el treball.


TALLER 1 GRUP DE LES PORS  
Transformar la por en valor
"El miedo correctamente canalizado produce acción, entrega con los ojos abiertos" Gabrielle Roth
Tots tenim alguna por que ens dificulta el fluir de la nostra vida, en lo quotidià, des de lo petit fins a quelcom que ens pot arribar a paralitzar, a deixar "adormits" mentre veiem passar la vida davant nostre...
Aquest taller et permetrà contactar amb les teves pors i mitjançant diverses eines de treball corporal i dansa poder connectar amb l'entrega i disposició d'afrontar les teves pors i alliberar-te'n.

TALLER 2 GRUP DE LA INCERTESA
Navegar en la incertesa, activar la brúixola interna
Aquest taller parteix de la incertesa per dur-nos a la comprensió de com es dispersa la nostra energia per manca de focus o claredat en les nostres accions. Treballarem la precisió i claredat en el gest, a partir de lo petit, del gest mínim, alimentant des de dins, amb la nostra respiració, l'expressió del que emergeix.

TALLER 3 GRUP MANCA ATENCIÓ EN EL PRESENT
Presència i l'aqui i ara
Al llarg d'aquest taller compartirem l'espai de cultivar-nos, de veure, acceptar i agrair el ser que som en aquest moment i així poder despertar al ser real que hi ha dins de cadascú de nosaltres.