contact improvisacióFoto: Francesca Rauchi

Contact Improvisació
amb Alba Sagarra


Entenc el moviment i la dansa 
con una eina de desenvolupament personal
Alba SagarraLa principal característica de les nostres sessions de Contact Improvisacio (CI) és el treball amb l'escolta d'un mateix i de la trobada amb l'altre. Proposem un Contact molt meditatiu on la tècnica va arribant de manera progressiva. 

Foto: Francesca Rauchi
Treballem les bases del CI desenvolupant la nostra conciencia corporal i l'escolta en l'espai de trobada en el nostre moviment, improvisació i dansa amb un mateix i l'altre. 

Al llarg de les sessions treballem i apliquem els conceptes de pes, centre, grabetat, desplaçaments, giroscòpi, espirals, rodolar, canvi de nivell, punt de contacte, equilibri, estructura òssea, mirada perifèrica, ...

El nostre treball es nudreix del Contact Improvisació, de la meditació, dels 5 elements de la medicina tradicional xinesa i la seva pràctica en el Shiatsu Moviment, de la metodologia Essència - Presència (Escola Laboratorio de Jessica Walker), de la Dansa Lliure Malkovsky, dels 5 ritmes de Gabrielle Roth, de la vida...

Obert a totes les persones que desitgin conèixer el CI a partir de diferents propostes per explorar individualment, en parella o en grup, sigui quina sigui la seva trajectòria corporal. 

S’aconsella la continuïtat anual, tot i que hi ha la possibilitat de participar per trimestres i en sessions soltes. 

......... . .. .. .. . .. . ... . . . . .. . .. .. .... ..  .. . . . .. .  . .   ......... .    .......... . .. .. . ..

Intensius

Contact i relacions

AGENDA
......... . .. .. .. . .. . ... . . . . .. . .. .. .... ..  .. . . . .. .  . .   ......... .    .......... . .. .. . ..

Que és el Contact Improvisació?

El Contact Improvisació és una dansa improvisada que va nèixer als Estats Units d'Amèrica a principis dels 70 de la mà d'Steve Paxton. Aquesta dansa es desenvolupa a partir de l'exploració del que succeix, de manera improvisada, en el moment en que dos o més cossos es troben, creant un punt de contacte, i inicien un diàleg de moviment que es desenvolupa a partir del compromís de pes i d'exploració entre ambdues persones.

La primera performance reconeguda de Contact Improvisació és va anomenar Magnesium i fou guiada per Steve Paxton i interpretada per ell i els ballarins del Oberlin College al 1972. (Font: Wikipedia)


La pràctica del Contact Improvisació es nudreix de multiples dsciplines: arts marcials, dansa social, esport, tècniques corporals d'autoconeixement i exploració, la capacitat de jugar, meditació, ...

Al llarg dels anys he anat desenvolupant una metodologia de treball amb el Contact Improvisació que ens permet entrar en contacte amb nosaltres mateixos a través de l'espai d'escolta i d'observació de la trobada amb un mateix i l'altre.


......... . .. .. .. . .. . ... . . . . .. . .. .. .... ..  .. . . . .. .  . .   ......... .    .......... . .. .. . ..

Tambè oferim...

Sessions individualitzades, one to one. Una sessió individualitzada per a desenvolupar o profunditzar en algun aspecte concret en la teva pràctica del contact improvisació.


Sessions a mida, si desitges oferir una sessió per a un grup concret o personalitzar-ne els continguts, adaptem la sessió a les necessitats del teu grup (entre 2 i 100 persones), tant sigui dins d'una formació com en una trobada de dansa, moviment i/o creixement personal. 

Des del 2005 oferim sessions per a grups per a diferents col·lectius. Hem participat a diferents trobades i festivals arreu del mòn: Semilla Amarilla - Mèxic; Formación DanzaTerapia Ceres - Mèxic; Festival de Ioga - Olot/Besalú; Escuela Laboratorio - Barcelona; Ecstatic dance - Barcelona, Ibiza Festival Ecstatic Dance; Vente 14: Cuerpo contemporánea - Puerto Rico, entre d'altres.

Si desitges oferir una sessió per a un grup concret o personalitzar els continguts de la sessió contacta amb nosaltres AQUI.